Chiftele de naut cu usturoi si ceapa
PrinteazaChiftele de naut cu usturoi si ceapa din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper.
- 500 g năut
- 3-4 căţei usturoi
- 1/2 ceapă
- o linguriţă bicarbonat
- o lingură seminţe de susan prăjite
- o legătură coriandru şi una de pătrunjel
- 1/2 linguriţă boia
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Năutul, înmuiat peste noapte, se scurge, se usucă şi se pune în cuva unui robot. Se adaugă ceapa tăiată, usturoiul, susanul, sare, piper, boia, bicarbonatul, pătrunjelul, coriandru frunze.
Se mixează, se scoate într-un castron, se acoperă cu folie şi se lasă o oră la rece. Se modelează chiftelele care se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe hârtie absorbantă.
Pofta buna!