Chiftele de năut
PrinteazaChiftele de năut din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, oua, piper, ulei de masline.
- 500 g năut boabe
- 4 căţei de usturoi
- o ceapă mare
- o legătură de pătrunjel verde
- o linguriţă de seminţe de chimen
- 150 g făină
- două ouă
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pune la înmuiat boabele de năut timp de 12 ore, schimbînd apa de cel puţin trei ori. Fierbe apoi boabele de năut cu apă multă timp de două ore şi jumătate (ori mai mult, dacă este nevoie, pînă ce s-au înmuiat).
Pune-le într-o strecurătoare, lasă-le la scurs, apoi pasează-le prin strecurătoare sau freacă-le în mojar (adunînd şi aruncînd cojile de năut care se separă). Pentru a uşura această parte a preparării, poţi folosi năut din conservă, pe care doar îl mixezi.
Adaugă usturoiul zdrobit, ceapa tăiată foarte mărunt, pătrunjelul tăiat de asemenea mărunt, chimenul (e indicat să fie măcinat în mojar, în prealabil), făina şi piperul.
Se bat ouăle cu telul, apoi se încorporează, obţinîndu-se un aluat care se dă la rece pentru 15-20 de minute.
Se încălzeşte uleiul. Se modelează din aluat chiftele de dimensiunea dorită, care se prăjesc pe ambele părţi în uleiul încins.
Chiftele de năut
Pofta buna!