Chiftele de peste cu piure de spanac

Printeaza

Chiftele de peste cu piure de spanac din: peste, cartofi, lapte, ansoa, patrunjel, unt, ulei, faina, spanac.

Ingrediente:Chiftele de peste cu piure de spanac

  • 4 cartofi curăţaţi de coajă
  • 500 g cod, merluciu sau egrefin, fără piele
  • 250 ml lapte
  • o mână de pătrunjel verde tocat
  • 12 fileuri de anşoa, spălate de sare
  • 2 linguri unt
  • făină (cât cuprinde o farfurie), asezonată cu sare şi boia de ardei cayenne
  • ulei
  • 2 mâini bune de frunze foarte tinere de spanac
  • 125 ml frişcă lichidă sau smântână dulce
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cartofii în bucăţi, puneţi-i într-o cratiţă şi acoperiţi-i cu apă. Puneţi-i la fiert, la foc mic, împreună cu o linguriţă de sare, aproximativ 25 minute, cât să se îmmoaie.

In timp ce fierb cartofii, puneţi peştele într-o altă cratiţă, nu prea adâncă, turnaţi peste el lapte aproape cât să-l acopere şi lăsaţi-l să fiarbă molcom până ce carnea devine opacă şi se poate desface în bucăţi. Aceasta durează cam 10 minute.

Puneţi pătrunjelul tocat într-un castron. Tocaţi mărunt fileurile de anşoa şi puneţi jumătate dintre ele în acelaşi castron cu pătrunjelul. Scoateţi, cu ajutorul unei spatule, peştele din laptele în care a fiert şi puneţi-l într-un castron.

Desfaceţi-l în bucăţi, scoţând toate oasele şi având grijă să nu-l zdrobiţi prea tare. Asezonaţi peştele cu sare $i piper negru.

încercaţi cartofii cu o furculiţă. Când sunt gata. scurgeţi apa şi zdrobiţi-i, amestecându-i cu untul, apoi cu peştele. Din acest amestec modelaţi 8 chiftele plate, apâsându-le uşor cu mâna. Treceţi-le chiftelele prin făina asezonată cu sare şi boia, înfăinându-le bine pe ambele părţi.

Puneţi la încins puţin ulei; cel mai bine ar fi să folosiţi o tigaie antiaderentă. Când uleiul este fierbinte, puneţi în el chiftelele de peşte înfainate. Prăjiţi-le câte 2 minute pe fiecare parte, întorcându-le cu grijă cu o spatulă.

Serviţi-le cu piure de spanac şi cu câte un sfert de lămâie, care va fi stoarsă peste ele.

Spălaţi spanacul şi rupeţi-l în bucăţele mici. Puneţi frunzele umede într-o cratiţă nu prea Adâncă, împreună cu restul fileurilor de anşoa ţi acoperiţi-le cu un capac.

Puneţi cratiţa pe foc un minut sau două, până ce frunzele s-au înmuiat puţin. Turnaţi peste spanac smântână sau frişca lichidă, adăugaţi puţină sare şi un strop de piper negru şi lăsaţi să fiarbă la foc molcom câteva minute.

Serviţi spanacul drept garnitură la chiftelele de peşte, împreună cu câte un sfert de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.