Chiftele de peste cu sos rosu

Printeaza

Chiftele de peste cu sos rosu din: platica, ulei, cartofi, branza, patrunjel, gris, usturoi, sare, ou, lamaie, porumb, ulei, morcovi, ceapa, telina, rosii, apa, bulion.

Ingrediente:Chiftele de peste cu sos rosu

  • 1 plătică
  • 150 ml ulei
  • 2 cartofi
  • 5 linguri brânză de oaie
  • 1 legătură pătrunjel
  • griş sau pesmet cu granule mai mari
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 ou
  • coajă de lămâie
  • făină de porumb

Pentru sos:

  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 2 roşii
  • 3-4 linguri apă fierbinte
  • 4-5 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală şi se prăjeşte 5 minute într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei. Se pune pe un platou şi se sfărâmă cu furculiţa, după care se curăţă de oase.

Se fierb la bain-marie cartofii spălaţi, apoi se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea fină.

Se amestecă peştele cu cartofii, 5 linguri de brânză de oaie, pătrunjelul verde tocat, grişul, oul, usturoiul pisat, sare după gust şi puţină coajă de lămâie rasă, pentru parfum. Se amestecă ingredientele şi se formează chiftele.

Se trec chiftelele prin făina de porumb, pentru că se rumenesc frumos şi au o crustă mai crocantă. Se prăjesc chiftelele în baie de ulei încins, iar când sunt gata, se aşază pe un platou şi se servesc calde.

Pentru sos, se curăţă legumele, se spală şi se mixează în robotul de bucătărie. Se călesc în ulei, se toarnă apă fierbinte, apoi fierb 5 minute, cu bulionul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.