Chiftele de peste in susan
PrinteazaChiftele de peste in susan din: peste, ceapa, morcovi, piper, sare, ou, foi de dafin, pesmet, susan.
- 700 g peşte (merluciu, crap, rechin)
- 4 cepe mari
- 2 morcovi mari
- 10 boabe de piper negru
- 2-3 foi de dafin
- 1 ou
- 1 lingură pesmet condimentat
- sare
- 3 linguri cu susan
Mod de preparare:
Pui la fiert peştele, ceapa şi morcovii întregi în apă rece cu sare, cât să le acopere. Adaugi foile de dafin, piperul şi laşi să fiarbă bine.
Când a fiert foarte bine, strecori supa. O dai deoparte şi îndepărtezi oasele şi cartilajele. Pasezi peştele şi legumele, adaugi oul, pesmetul (tarhon tocat, opţional) şi amesteci bine.
Formezi chiftele pe care le tăvăleşti bine în susan. Le pui apoi în tavă, pe hârtie de copt şi le laşi să se coacă circa 20 de minute, până se aureşte susanul.
Pofta buna!