Chiftele de peste mic
PrinteazaChiftele de peste mic din: peste mic, paine, oua, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, concentrat de legume, piper, pesmet, ulei.
- 1,5 kg peşte mai mic (porcuşor, albitură, clean)
- 2 felii de pâine
- 3 ouă
- 1 căpăţână de usturoi
- 3 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- concentrat de legume
- piper
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Peştişorii se fierb până încep să se desprindă uşor de pe os. După ce s-au răcit, se scot oasele, după care carnea se trece prin maşina de tocat carne (pe sita mai mică).
Ceapa se taie în patru şi se căleşte în 50 ml de ulei încins, după care se trece şi ea prin maşina de tocat carnea.
Se amestecă peştele împreună cu ceapa tocată, miezul de pâine înmuiat în apă, usturoiul zdrobit, ouăle şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se condimentează după gust cu sare, concentrat de legume şi piper negru măcinat. Din pasta obţinută se modelează biluţe potrivite, care se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Pofta buna!