Chiftele de porc cu sos tzatziki
PrinteazaChiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie.
- 250 g carne slaba de porc, tocata
- 1 mana de pesmet
- 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt
- 1/2 catel de usturoi, zdrobit sau tocat marunt
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingura frunze de oregano, tocate marunt
- 1 ou
- ulei de masline, pentru stropit
pentru tzatziki:
- 100 g iaurt grecesc semidegresat
- 1/2 lingura de marar tocat, plus extra pentru servit (optional)
- 8 ridichi mici, tocate grosier sau feliate
- 1/2 catel de usturoi, zdrobit
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Pune carnea de porc, pesmetul, ceapa, usturoiul si coaja rasa de lamaie intr-un castron, apoi asezoneaza-le din belsug. Modeleaza 6 chiftele si da-le la rece pana cand e timpul sa le prajesti. Pentru tzatziki, amesteca toate ingredientele si asezoneaza.
Incinge bine o tigaie grill, unge chiftelele cu putin ulei si frige-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Serveste-le cu tzatziki si presara marar, daca doresti.
Chiftele de porc cu sos tzatziki
Pofta buna!