Chiftele de porc cu sos tzatziki

Printeaza

Chiftele de porc cu sos tzatziki din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi si zeama de lamaie.

Ingrediente:Chiftele_de_porc_cu_sos_tzatziki

  • 250 g carne slaba de porc, tocata
  • 1 mana de pesmet
  • 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt
  • 1/2 catel de usturoi, zdrobit sau tocat marunt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura frunze de oregano, tocate marunt
  • 1 ou
  • ulei de masline, pentru stropit

pentru tzatziki:

  • 100 g iaurt grecesc semidegresat
  • 1/2 lingura de marar tocat, plus extra pentru servit (optional)
  • 8 ridichi mici, tocate grosier sau feliate
  • 1/2 catel de usturoi, zdrobit
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Pune carnea de porc, pesmetul, ceapa, usturoiul si coaja rasa de lamaie intr-un castron, apoi asezoneaza-le din belsug. Modeleaza 6 chiftele si da-le la rece pana cand e timpul sa le prajesti. Pentru tzatziki, amesteca toate ingredientele si asezoneaza.

Incinge bine o tigaie grill, unge chiftelele cu putin ulei si frige-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Serveste-le cu tzatziki si presara marar, daca doresti.

Chiftele de porc cu sos tzatziki

Chiftele_de_porc_cu_sos_tzatziki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.