Chiftele de post cu linte
PrinteazaChiftele de post cu linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata.
- 250 g linte
- 1 felie de pâine
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 lingură făină
- 2-3 linguri ulei
- usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- verdeaţă
Mod de preparare:
Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să nu rămână pietricele prin ea. Ţii lintea două ore în apă călduţă. Pui la fiert lintea cu apă rece, cu 1 ceapă şi cu zarzavatul. Pui sare doar la sfârşit, când lintea este aproape fiartă, ca să nu se întărească.
Când este fiartă, scurgi bine lintea, o treci prin maşină şi adaugi 1 felie mai groasă de pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine, ceapa prăjită în ulei şi câţiva căţei de usturoi.
Mai adaugi în compoziţie piureul de zarzavaturi, sare, piper şi verdeaţă după gust: pătrunjel, mărar, ţelină, tarhon, leuştean.
Frămânţi bine, formezi cu mâna chiftele pe care le dai prin făină sau pesmet şi le prăjeşti în ulei fierbinte, pe ambele părţi.
Pofta buna!