Chiftele de pui cu dovlecel

Printeaza

Chiftele de pui cu dovlecel din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, ou, lapte, paine, patrunjel, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Chiftele_de_pui_cu_dovlecel

  • 500 g piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 3 felii de paine
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă dovlecelul şi dă-l pe râză­toare. Presară un praf de sare şi lasă-l să se scurgă. Intre timp, dă carnea de pui prin maşina de tocat, împreună cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi apoi stoarse bine.

Adaugă oul bătut, usturoiul zdrobit, dovlecelul scurs, ceapa tocată mărunt şi verdeaţa tăiată fin. Condimentează cu sare şi piper.

Cu palmele umezite, modelează chiftele şi rumeneşte-le pe ambele părţi în ulei încins. Scoate-le pe hâr­tie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime.

Serveşte-le calde, cu salată de sezon.

Chiftele de pui cu dovlecel

Chiftele_de_pui_cu_dovlecel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.