Chiftele de pui cu dovlecel
PrinteazaChiftele de pui cu dovlecel din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, ou, lapte, paine, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 500 g piept de pui
- 1 dovlecel
- 1/2 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 3 felii de paine
- 1/2 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă dovlecelul şi dă-l pe râzătoare. Presară un praf de sare şi lasă-l să se scurgă. Intre timp, dă carnea de pui prin maşina de tocat, împreună cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi apoi stoarse bine.
Adaugă oul bătut, usturoiul zdrobit, dovlecelul scurs, ceapa tocată mărunt şi verdeaţa tăiată fin. Condimentează cu sare şi piper.
Cu palmele umezite, modelează chiftele şi rumeneşte-le pe ambele părţi în ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime.
Serveşte-le calde, cu salată de sezon.
Chiftele de pui cu dovlecel
Pofta buna!