Chiftele de pui cu ghimbir si ierburi
PrinteazaChiftele de pui cu ghimbir si ierburi din: carne tocata de pui, ghimbir, ceapa, paine, lapte, ou, usturoi, patrunjel verde, busuioc, bicarbonat, sare, piper, ulei.
- 300 g carne tocata de pui (pulpe sau piept)
- 1 lingura cu ghimbir ras
- 1 ceapa
- 2-3 felii de paine alba decojita
- 1 pahar cu lapte
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 1 mana de patrunjel verde
- 3-4 frunze de busuioc
- 1 varf de cutit de bicarbonat
- sare
- piper negru proaspat macinat
- ulei
Mod de preparare:
Toaca legumele şi verdeaţa mărunt şi amestecă-le cu carnea într-un bol mare. Adaugă ghimbirul, oul bătut, feliile de pâine înmuiate în lapte şi apoi bine stoarse. Amestecă până ce se omogenizează, cu mâna, adaugă bicarbonatul, potriveşte de sare şi piper şi modelează chiftele potrivit de mari.
Incinge uleiul într-un tuci, prăjeşte-le 1 -2 minute pe fiecare parte, până ce se auresc. Scoate-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le calde sau reci, cu roşii sau piure de cartofi, ca gustare sau fel principal.
Chiftele de pui cu ghimbir si ierburi
Pofta buna!