Chiftele de pui cu spanac si orez
PrinteazaChiftele de pui cu spanac si orez din: ceapa, morcov, pui, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei, orez basmati, spanac, vin de orez, sos de soia si zahar.
- 2 salote
- 1 morcov, taiat bucati
- 500 g piept sau pulpe superioare de pui, taiate in cuburi
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- putin ulei, pentru uns
- 200 g de orez basmati
- 200 g spanac tanar, tocat
- 100 ml vin de orez
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°c/gaz 6. Pune morcovul şi şalotele într-un robot de bucătărie şi mixează-le până se toacă mărunt. Adaugă puiul, coaja rasă de lămâie, asezonează şi mixează din nou. Unge-ţi mâinile cu ulei şi modelează chiftele din amestecul format. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor 10 minute, până se rumenesc şi se pătrund.
Intre timp, fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet şi adaugă spanacul în ultimele 4 minute. Scurge totul bine. Pune într-o cratiţă mirinul, sosul de soia, zeama de lămâie şi zahărul. Adu totul la punctul de fierbere şi lasă să clocotească până se îngroaşă puţin, la sosul de pe foc, transferă chiftelele în cratiţă şi tăvăleşte-le bine în sos.
Imparte orezul şi spanacul pe 4 farfurii sau castroane şi aşază peste ele chiftelele cu sos.
Chiftele de pui cu spanac si orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pulpe superioare de pui
- retete cu pulpe superioare de pui
O combinatie foarte interesanta