Chiftele de pui in crusta de susan
PrinteazaChiftele de pui in crusta de susan din: pui, pesmet, ceapa, morcovi, patrunjel, oua, cimbru, piper, sare, susan, ulei.
Ingrediente:
- 800 g carne de pui tocată
- 3 linguri pesmet
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 legătură pătrunjel
- 2 ouă
- cimbru
- piper
- sare
- 150 g susan
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi morcovii. Tai ceapa mărunt. Dai morcovii pe răzătoarea mică. Speli şi toci fin verdeaţa. Intr-un castron amesteci legumele cu verdeaţa, carnea tocată, ouăle bătute şi pesmetul.
Condimentezi amestecul cu piper şi cimbru şi sărezi, după gust. Omogenizezi compoziţia.
Cu mâinile umede formezi chiftele de mărime medie, pe care le tăvăleşti uşor prin susanul amestecat cu pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
Le scoţi pe o hârtie absorbantă, pentru a îndepărta surplusul de grăsime. Le serveşti reci, ca aperitiv sau calde, cu garnitură de legume.
Pofta buna!