Chiftele de sfecla cu feta si menta

Printeaza

Chiftele de sfecla cu feta si menta din: sfeclă roşie, brânză feta, cepe verzi, marar, menta, oua, pesmet, ulei de masline, iaurt grecesc, tahini, lipii, lăstari de sfeclă roşie tânără, mărar sau mentă, lamaie.

Chiftele_de_sfecla_cu_feta_si_menta

Ingrediente:

  • 200 g de sfeclă roşie fiartă sau coaptă şi curăţată de coajă, apoi rasă grosier
  • 200g de brânză feta, fărâmiţată
  • 3 cepe verzi, feliate fin
  • 2 linguri de marar tocat
  • 2 linguri de mentă tocată
  • 2 ouă mari, bătute
  • 100g de pesmet proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru servit:

  • 200g de iaurt grecesc
  • 1 lingura tahini
  • 4-6 lipii
  • ierburi de salată, precum lăstari de sfeclă roşie tânără, mărar sau mentă şi castravete şi ceapă feliata
  • sferturi de lămâie

Mod de preparare:

Usucă sfecla cu şervete de hârtie. Pune-o într-un bol şi combin-o cubrânza feta, ceapa verde, ierburile, ouăle şi pesmetul. Asezonează compoziţia şi modeleaz-o sub formă de 18 chiftele.

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, pune chiftelele în tranşe şi prăjeşte-le câte 4-5 minute pe fiecare parte, până când devin ferme şi aurii.

Intre timp, combină iaurtul cu pasta tahini şi 2 linguri de apă şi încălzeşte lipiile (poţi face asta deasupra flăcării pentru a se înnegri puţin sau să foloseşti cuptorul cu microunde ori cuptorul).

Intinde pe lipiile caltje nişte pastă tahini cu iaurt, apoi adaugă ierburile de salată. Aşază deasupra chiftelele calde, rulează lipiile şi savurează.

Chiftele de sfecla cu feta si menta

Chiftele_de_sfecla_cu_feta_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.