Chiftele de somon si cod
PrinteazaChiftele de somon si cod din: file de somon, file de cod, apa, otet din vin alb, cartofi fainosi, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, lamaie, pesmet, unt, ulei, sare, piper.
- 600 g file de somon
- 600 g file de cod
- apa clocotita
- otet din vin alb
- 4 cartofi fainosi, mari, fierti in coaja si bine zdrobiti
- 2 cepe rosii medii, tocate marunt
- 2 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati marunt
- 1 lingura patrunjel, tocat
- 1 legatura marar, tocat
- 2 lamai
- pesmet
- 100 g unt
- 200 ml ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Puneţi peştele într-un castron mare. Clocotiţi mult apa, cu un praf de sare şi 2-3 linguriţe de oţet. Turnaţi-o imediat peste peşte şi acoperiţi vasul. Scoateţi din apă codul după 20 min, somonul după alte 10 min.
Zdrobiţi un pic bucăţile de peşte cu furculiţa, amestecaţi-le cu cartofii fierţi şi zdrobiţi, cu ceapa, ardeii, verdeţurile, sucul celor 2 lămâi şi coaja uneia (rasă fin, fără partea albă), sare şi piper. Incercaţi să nu zdrobiţi prea tare peştele, pentru ca textura amestecului să nu fie ca o pastă.
Formaţi 12 chiftele şi tăvăliţi-le prin făină. Prăjiţi-le în unt cu ulei, până se rumenesc bine pe ambele părţi.
Chiftele de somon si cod
Pofta buna!