Chiftele de spanac cu telemea
PrinteazaChiftele de spanac cu telemea din: spanac, telemea, oua, fulgi de ovaz, usturoi, patrunjel, piper, sare, pesmet auriu, ulei.
- 500 g spanac
- 150 g telemea
- 4 oua
- 6 linguri fulgi de ovaz
- 2 catei de usturoi
- o legatura patrunjel
- piper
- sare
- pesmet auriu
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Spanacul se opăreşte în apă clocotită si apoi se taie nu foarte mic. Se amestecă bine cu ouăle, brânza fărâmiţată, usturoiul pisat si pătrunjelul tocat. Se verifică gustul de sare si piper, se pun fulgii si se lasă două ore la rece.
Apoi, se formează chiftelele, care se trec prin pesmet si se pun la prăjit în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie.
Chiftele de spanac cu telemea
Pofta buna!