Chiftele de ton in sos de patrunjel
PrinteazaChiftele de ton in sos de patrunjel din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie.
Pentru chiftele:
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- câte 1 legătură coriandru şi mentă
- 2 linguri fulgi de ovăz
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 50 g caşcaval ras
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
- 1 conservă ton in suc propriu, scurs
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 g pesmet
Pentru sos:
- 400 ml iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 legături pătrunjel verde
- 4 linguri pastă de susan (tahini)
- 8 linguri suc de lămâie
- lapte
- 1 căţel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele şi dovleceii; se taie cubuleţe şi se fierb la aburi cca 8 minute. Se lasă la răcit. Se frământă într-un vas tonul cu dovlecei, vinete, coriandru, pesmet, mentă, pătrunjel, usturoi, ceapă, ouă, caşcaval, fulgi de ovăz, parmezan, sare, piper şi ulei.
Se pasează la blender. Cu mâna umedă, se modelează biluţe şi se pun în forme mici de brioşe tapetate cu suporturi de hârtie; se coc 30 minute la 180 °C.
Se pasează la blender ingredientele pentru sos.
Se serveşte sosul cu chiftele şi se presară pătrunjel verde.
Pofta buna!