Chiftele de varza cu cartofi natur
PrinteazaChiftele de varza cu cartofi natur din: varza, faina, oua, conopida, cepa, patrunjel, marar, sare, piper, pesmet, ulei, cartofi.
- 1 kg varză
- 4 linguri făină
- 2 ouă
- 3 bucheţele conopidă
- 1 ceapă
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper
- 100g pesmet
- ulei, pentru prăjit
- cartofi natur
Mod de preparare:
Toci varza şi conopida, apoi le fierbi 10-15 minute în apă cu sare. Le scurgi şi le storci, pentru a elimina excesul de apă. Amestec varza cu ceapa tocată, ouăle, făina, mărar şi pătrunjel, tăiate fin.
Condimentezi cu sare şi piper după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le dai prin pesmet, apoi le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi.
Le serveşti alături de cartofi natur.
Pofta buna!