Chiftele din varza si cartofi din: varza, cartofi, faina, usturoi, sare, piper, ulei si marar. Ingrediente: 1 varza mica 2 cartofi 4 linguri de faina usturoi sare piper ulei o legatura de marar Mod de preparare: Tocam varza marunt, o frecam cu sare si o lasam cateva minute in apa fiarta. Cartofii ii dam […]
Chiftele de varza cu cascaval si marar
PrinteazaChiftele de varza cu cascaval si marar din: varză albă, conopida, oua, faina, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, marar, patrunjel, busuioc.
Ingrediente:
- 500 g varză albă
- 1 conopidă
- 4 ouă
- 300 g făină
- 200 g caşcaval
- 300 g pesmet
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
- mărar tăiat mărunt
- pătrunjel tocat fin
- busuioc, opţional
Mod de preparare:
Rupi conopida în bucheţele, o speli sub jet de apă şi o pui la fiert 10 minute (din momentul în care începe să clocotească apa).
O laşi la răcit şi o zdrobeşti cu furculiţa. Desfaci primele foi de la varză, pe care nu le foloseşti.
Restul verzei îl tai fideluţă şi căleşti, 10 minute, cu sare şi piper. O dai deoparte.
Razi caşcavalul şi îl amesteci cu ouăle bătute, apoi torni compoziţia peste varză, pui conopida zdrobită, pătrunjelul, mărarul şi amesteci.
Presari făina, amesteci bine compoziţia şi, dacă e cazul, potriveşti de sare şi piper.
Formezi chifteluţe, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.
Chiftele de varza cu cascaval si marar
Pofta buna!
Pofta buna!