Chiftele de varza cu mirodenii
PrinteazaChiftele de varza cu mirodenii din: varza, cartofi, ou, mirodenii, piper, verdeata, ulei, paine.
- 1 varză crudă
- 2 cartofi
- 2 cepe mijlocii
- 1 ou
- 1 lingură cu mirodenii
- piper
- 1 felie de pâine
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, desfaceţi-o în foi şi fierbeţi-o 20 minute la foc viu în apă care clocoteşte, împreună cu feliile de cartofi.
Scoateţi legumele, scurgeţi-le şi pregătiţi-le astfel: puneţi varza tocată mărunt peste ceapa tocată şi călită cu 1 lingură de ulei, daţi cartofii pe râzătoare şi puneţi-i peste varză, săraţi, piperaţi şi omogenizaţi amestecul, adăugaţi mirodeniile, 1 ou crud, verdeaţă tocată, miez de pâine farâmiţat, felii de roşie fară pieliţă.
Din amestecul omogen faceţi chiftele, pe care le treceţi prin faină şi le prăjiţi în ulei încins. Serviţi-le calde, cu salată de roşii şi pâine proaspătă.
Pofta buna!