Chiftele de varza si conopida
PrinteazaChiftele de varza si conopida din: conopida, varza alba, oua, faina, cascaval, sare, piper, ulei, pesmet, marar, patrunjel.
- 250 g conopida
- 250 g varza alba
- 2 oua
- 150 g faina
- 100 g cascaval
- sare
- piper
- ulei, pentru prajit
- 300 g pesmet sau faina
- marar si patrunjel, pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi varza şi conopida. Dai pe răzătoarea mare caşcavalul, îl pui într-un bol şi-l amesteci cu ouăle. Rupi în bucheţele conopida şi o fierbi. O scurgi într-o sită şi o dai la blender. Piureul obţinut îl pui într-un castron.
Tai varza fin şi o căleşti în ulei 5-8 minute, cu sare şi piper, după gust. O amesteci cu piureul de conopidă şi adaugi amestecul de caşcaval cu ouă. Pui făina, mai condimentezi dacă este nevoie şi amesteci bine ingredientele.
Din compoziţia obţinută formezi gogoşele, le aplatizezi în palmă, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până se rumenesc. Le serveşti calde, ornate cu frunzuliţe de mărar şi pătrunjel, dar sunt excelente si reci.
Chiftele de varza si conopida
Pofta buna!