Chiftele de vinete cu sos de roşii
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din: vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare.
- 3 vinete mijlocii
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
pentru sos:
- 500 g roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură zahăr
- sare
Mod de preparare:
Coci vinetele, le cureţi şi le aşezi pe un tocător de lemn pus înclinat, să se scurgă zeama. Le toci şi le amesteci cu ouăle, sare, piper şi făină, astfel încât să fie compoziţia potrivit de moale, lei cu lingura din compoziţie şi dai drumul chifteluţelorîn uleiul încins, prăjindu-le pe ambele părţi.
Separat, fierbi câteva roşii, le treci prin sită, iar sucul obţinut îl amesteci cu puţină ceapă prăjită. Adaugi sare şi o linguriţă de zahăr. Laşi să dea câteva clocote.
Aşezi chiftelele în sosul de roşii, lăsând să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărâme. Serveşti chiftelele calde sau reci.
Pofta buna!