Chiftele de vinete cu sos de roşii

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din: vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare.

Ingrediente:Chiftele de vinete cu sos de roşii

  • 3 vinete mijlocii
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

pentru sos:

  • 500 g roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureţi şi le aşezi pe un tocător de lemn pus înclinat, să se scurgă zeama. Le toci şi le amesteci cu ouăle, sare, piper şi făină, astfel încât să fie compoziţia potrivit de moale, lei cu lingura din compoziţie şi dai drumul chifteluţelorîn uleiul încins, prăjindu-le pe ambele părţi.

Separat, fierbi câteva roşii, le treci prin sită, iar sucul obţinut îl amesteci cu puţină ceapă prăjită. Adaugi sare şi o linguriţă de zahăr. Laşi să dea câteva clocote.

Aşezi chiftelele în sosul de roşii, lăsând să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărâme. Serveşti chiftelele calde sau reci.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.