Chiftele de vita cu capere

Printeaza

Chiftele de vita cu capere din: carne de vita, paine, lapte, unt, ceapa, ansoa, capere.

Ingrediente:Chiftele de vita cu capere 

  • 500 g carne tocată de vită
  • 3 felii pâine
  • 1 pahar lapte
  • 100 g unt
  • 1 ceapă mică
  • 1 ou
  • 5 fileuri de anşoa
  • 3 linguri capere
  • 1 legătură pătrunjel
  • 5 linguri smântână
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Se înmoaie pâinea în lapte, ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin unt. Se stoarce pâinea, se adaugă peste carnea tocată, apoi se pune şi ceapa uşor răcită.

Se adaugă fileurile de anşoa tocate fin, 1/2 din cantitatea de pătrunjel tocat, oul, sare, piper şi nucşoară. Se amestecă şi se fac chifteluţe.

Se încălzeşte supa, se adaugă foile de dafin, piperul şi 3 linguri cu capere. Se lasă să fiarbă, iar când clocoteşte se adaugă chiftelele şi se fierb 10 minute, apoi se scot.

Se face un amestec din 2 linguri smântână şi 2 gălbenuşuri şi se lasă deoparte. In zeama în care au fiert chiftelele se pune restul de smântână şi se lasă să fiarbă până ce sosul se reduce la jumătate.

Se ia vasul de pe foc şi se adaugă amestecul de smântână. Se pune din nou la foc, se lasă până se îngroaşă, se asezonează cu suc de lămâie, sare, piper şi se adaugă caperele şi chifteluţele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.