Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor
PrinteazaO reteta de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei.
- 500 g carne tocată de vită
- 2 cepe mici
- 2 ouă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 ceaşcă de griş
- 500 g cartofi noi
pentru sos:
- 1 ceapa
- 200 ml suc de rosii proaspat
- 100 ml lapte
- 150 ml zeama de carne
- 1 lingura faina
- 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Pune cartofii noi bine spălaţi la fiert în apă cu sare. Taie cepele mărunt, toacă fin pătrunjelul şi mărarul şi amestecă-le pe toate cu carnea tocată. Sărează, adaugă ouăle, grişul şi apa (cât cuprinde, adică circa 100 ml la aceste cantităţi) şi amestecă până la omogenizare.
Modelează chiftelele şi pune-le la copt, în cuptorul preîncălzit, într-o tavă tapetată cu hârtie. Coace-le la foc mediu 30 de minute pe o parte, apoiîntoarce-le, măreşte flacăra şi lasă-le 15 minute.
Cât timp se coc chiftelele, prepară sosul: încinge uleiul şi căleşte ceapa tăiată mărunt. Când devine cristalină, adaugă făina, apoi zeama de carne (sau apă), sucul de roşii, laptele şi busuiocul şi lasă 2-3 minute la fiert.
Serveşte-le cu garnitură de cartofi noi fierţi şi sos alb sau de roşii şi, după preferinţă, alături de o salată de roşii cu ceapă şi măsline.
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor
Poftă bună!