Chiftele de vita in sos alb
PrinteazaChiftele de vita in sos alb din: carne de vita, piure, ou, lapte, smantana, sare, piper, mirodenii.
- 400 g carne tocata de vita
- 100 piure de cartofi
- 1 ou
- 1 plic supa de ciuperci concentrata
- 150 ml lapte
- 100 ml smantana
- sare
- piper
- mirodenii
Mod de preparare:
Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic.
Adaugati oul si mirodeniile dupa gust si amestecati pana obtineti o pasta. Incalziti supa concentrata de ciuperci cu smantana intr-o oala.
Chiftele (cu diametrul de 2,5 – 4 cm) facute din amestecul de carne tocata se amesteca cu supa si smantana, si se lasa la fiert pentru 10-15 minute.
Se servesc in sosul alb.
Pofta buna!