Chiftele de vita la cuptor cu orez
PrinteazaChiftele de vita la cuptor cu orez din: carne tocata de vita, orez, ardei, ceapa, usturoi, supa de vita, lapte, ou, ulei, paine, lamaie, menta, oregano, patrunjel, sare, piper.
- 700 g carne tocată de vită
- 300 g orez cu bob rotund
- 1 kg ardei roşii
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 800 ml supă concentrată de vită
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 2 felii de pâine
- coaja de la o lămâie
- 3 fire de mentă
- 4 vârfuri de cuţit de oregano uscat
- 1/2 legătură de pătrunjel
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Asezonaţi carnea tocată cu sare, piper negru, două vârfuri de cuţit de oregano şi coaja de lămâie dată prin râzătoare. Adăugaţi menta tocată mărunt, oul şi pâinea înmuiată în lapte. Amestecaţi şi formaţi chiftele micuţe.
Tocaţi mărunt ceapa şi prăjiţi-o în jumătate din ulei. Scurgeţi ardeii, tăiaţi-i fin şi adăugaţi-i în tigaie alături de ceapă. Abia după ce s-au prăjit adăugaţi şi orezul spălat împreună cu usturoiul tocat mărunt.
Imediat ce orezul a devenit transparent, transferaţi totul într-o tavă. Asezonaţi cu restul de oregano, sare şi piper negru. Turnaţi supa peste ingrediente.
Incingeţi uleiul rămas într-o cratiţă şi prăjiţi chiftelele de vită până când prind o crustă maronie, crocantă. Apoi aşezaţi-le în tavă şi introduceţi totul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
Serviţi cu pătrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!