Chiftele delicioase
PrinteazaSe curăţă de membrană 8 cârnaţi de porc de bună calitate şi se modelează din carnea fiecăruia câte 3 chiftele. Se prăjesc într-un pic de ulei 5 minute, până devin aurii. Intre timp, se fierbe 1 kg de cartofi tăiaţi în felii groase 10 minute, până devin fragezi. Se adaugă în tigaie, alături de cârnaţi, 2 ardei graşi roşii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii, apoi se mai prăjesc 4 minute.
Se aruncă 2 căţei de usturoi striviţi şi câte 1 linguriţă de: coriandru măcinat, praf de ardei iute şi chimion măcinat. Se prăjesc 1 minut, apoi se răstoarnă 1 conservă de 400g de fasole roşie, 2 conserve a câte 400g de roşii tocate şi 2 linguriţe de zahăr fin.
Se lasă la fiert 5 minute, până ce prinde consistenţă de sos, iar chiftelele sunt gata. Se scurg cartofii, apoi se zdrobesc grosier. Se încorporează 5 linguri de iaurt grecesc şi 1 legătură de chives tocat şi se serveşte cu chiftele.
Chiftele delicioase
Pofta buna!