Chiftele din branza cu mucegai albastru
PrinteazaChiftele din branza cu mucegai albastru din: branzeturi, unt, chives, marar, piper, nuca, alune, merisoare.
- 200 g cremă de brânză (sau telemea de vacă frecată cu smântână)
- 50 g brânză cu mucegai albastru
- 150 g telemea de capră
- 50 g unt
- 2 fire de chives (sau frunze de ceapă verde)
- 1 linguriţă mărar tocat fin
- 1/2 linguriţă piper verde măcinat
- nucă şi alune pisate
- merişoare tocate mărunt
Mod de preparare:
Amestecă toate brânzeturile cu untul la temperatura camerei până se omogenizează. Adaugă verdeaţa tocată foarte marunt şi piperul verde. Amestecă din nou, până la omogenizare.
Modelează sfere, ca nişte chiftele, aşază-le într-o tavă şi dă-le la rece pentru minimum o oră.
Intre timp, amestecă nuca, alunele şi merişoarele. Scoate apoi chiftelele din frigider şi tătvăleşte-le prin acest amestec.
Serveşte-le ca antreu sau după masă.
Pofta buna!