Chiftele din carne de vita marinate
PrinteazaChiftele din carne de vita marinate
- 600 g carne de vită
- 2 ouă
- 2 cepe
- 1/2 linguriţă de zahăr
- sare
- piper
- 2 feliii franzelă
- 120 g făină
- 160 g ulei
- 3-4 foi de dafin
- 2 linguri dc bulion
- 200g smîntînă,
- 1 legătură de pătrunjel
- zarzavat de supă
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat cu 1 ceapă tocată sotată şi cu franzela muiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu 2 ouă crude, sare şi piper (ceapa poate să fie călită în ulei).
Se formează chiftelute (cu mîinile ude), se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Separat se căleşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate mărunt şi se sting cu bulion diluat cu supă sau apă, cu 1 lingură de oţet şi 1/2 linguriţă de zahăr.
Se fierb circa 25 minute, se dau prin sită şi se toarnă peste chifteluţele prăjite.
Se mai fierb 20 minute cu foile de dafin.
Pofta buna!