Chiftele din carne de vita marinate

Printeaza

Chiftele din carne de vita marinate

Ingrediente:Chiftele din carne de vita marinate

  • 600 g carne de vită
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 feliii franzelă
  • 120 g făină
  • 160 g ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 linguri dc bulion
  • 200g smîntînă,
  • 1 legătură de pătrunjel
  • zarzavat de supă

 

Mod de preparare:

Carnea se dă prin maşina de tocat cu 1 ceapă tocată sotată şi cu fran­zela muiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu 2 ouă crude, sare şi piper (ceapa poate să fie călită în ulei).

Se formează chiftelute (cu mîinile ude), se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.

Separat se căleşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate mărunt şi se sting cu bulion diluat cu supă sau apă, cu 1 lingură de oţet şi 1/2 linguriţă de zahăr.

Se fierb circa 25 minute, se dau prin sită şi se toarnă peste chifteluţele prăjite.

Se mai fierb 20 minute cu foile de dafin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.