Chiftele din carne de vita sau amestec
PrinteazaChiftele din carne de vita sau amestec din: carne tocata, cartofi, verdeata, bulion, sare, piper, ulei, faian, ceapa, stevie sau spanac.
- 1/2 kg carne tocată (de vită sau în amestec)
- 2 cartofi cruzi
- 2 legături de verdeaţă
- 2 linguri de bulion
- sare
- piper măcinat
- 1 cană cu ulei
- 3 linguri cu faină
- 2 cepe tocate
- 10 frunze de ştevie sau spanac
Mod de preparare:
Strângeţi într-o cratiţă cu gura largă carnea tocată, cartofii curăţaţi de coajă, daţi pe răzătoarea mică şi spălaţi în sită, apoi scurşi de apă, bulion, 2 felii de franzelă înmuiată în apă şi apoi stoarsă şi fărâmiţată, verdeaţa tocată mărunt, frunzele de ştevie sau spanac spălate şi tocate fin şi un ou crud.
Condimentaţi amestecul cu sare şi piper măcinat, frământaţi cu mâna 2-3 min şi lăsaţi amestecul să se odihnească la frigider 1/4 oră.
Infainaţi planşeul de lucru sau un fund de lemn mai mare, faceţi chiftele din amestecul de came, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în ulei încins.
Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie, apoi aşezaţi-le pe un platou jjiare omăt cu frunze de salată, roşii felii, morcovi fierţi, brocoli sau conopidă fiartă şi scursă. Dacă nu aveţi legume ca garnitură serviţi cu pâine de casă şi salată de sezon, lângă vin alb.
Pofta buna!