ușor și sănătos, perfect pentru un prânz nutritiv sau o cină lejeră. Această combinație delicioasă aduce împreună gustul acrișor al măcrișului, frăgezimea puiului și cremozitatea avocado-ului, oferind o salată plină de vitamine și minerale. Măcrișul este folosit de secole în medicina tradițională pentru proprietățile sale detoxifiante și […]
Chiftele din carne de iepure
PrinteazaChiftele din carne de iepure din: pulpe de iepure, ceapa, oua, morcov, marar, patrunjel, paine, lapte, boabe de piper, otet, vin rosu, faina, ulei.
Ingrediente:
- 4 pulpe de iepure
- 1 legătură ceapă
- 2 ouă
- 1 morcov
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 felii de pâine
- 1 ceaşcă lapte
- boabe de piper
- oţet
- vin roşu
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Pui cu o zi înainte pulpele de iepure într-un baiţ preparat din 1 parte apă, 1 parte vin, 2 părţi oţet şi boabe de piper.
A doua zi speli bine pulpele şi le pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute, ca să iei mai uşor carnea de pe oase.
Dezosezi pulpele şi treci carnea de două ori prin maşina de tocat, astfel încât să se pătrundă bine când o prăjeşti.
Cureţi ceapa, o toci mărunt, speli şi cureţi morcovul şi îl dai pe râzătoare.
Adaugi legumele în compoziţia de carne împreună cu ouăle, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, verdeaţa tăiată fin, sare şi piper după gust.
Omogenizezi compoziţia, apoi formezi chiftele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, pe foc mic.
Sunt foarte gustoase cu orice salată de sezon.
Chiftele din carne de iepure
Poftă bună!
Salată de Măcriș cu Pui și Avocado
Incoming search terms:
- chiftele de iepure
- chiftele din carne de iepure
Nu am mancat niciodata chiftele din astea