Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, paprika, cimbru, apa, otet, frunze de dafin, boabe de piper, morcov, zahar. Ingrediente: Pentru chiftele: 500g carne tocată (porc, vită sau amestec) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 ou 50g pesmet Sare, […]
Chiftele din dovlecei
PrinteazaChiftele din dovlecei din: cartofi, sare, piper, dovlecei, nucsoara, oregano, ulei.
- 750 g cartofi
- sare
- piper
- 250 g dovlecei
- 1 priză de nucşoară pisată
- 1/2 linguriţă de oregano uscat
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, după care se scurg şi se lasă la răcit.
In ziua următoare, cartofii se curăţă şi se rad pe răzătoarea cu găuri mari, apoi se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se curăţă dovleceii, se spală şi se rad de asemenea. Se amestecă apoi cu cartofii şi se condimentează cu nucşoara şi oregano.
Se încinge într-o tigaie uleiul, apoi se pune în tigaie cantitatea de amestec necesară pentru 2 sau 3 chiftele (Rosti).
Se aplatizează, apoi chiftelele se prăjesc circa 6 minute, până se rumenesc.
Se întorc apoi pe cealaltă parte şi se prăjesc de asemenea 6 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de Cartofi cu Spanac și Nuci – Rețetă de post delicioasa
Chiftele de Cartofi cu Spanac și Nuci – Rețetă de post delicioasa din: cartofi, spanac, nuci, drojdie, paprika, fulgi de ovaz, sare, piper, ulei. Descoperiți această rețetă unică de chiftele de cartofi de post, imbogățită cu spanac proaspăt și nuci crocante. O alegere ideală pentru cei care caută o opțiune sățioasă și plină de nutrienți. […]
Pofta buna!