Chiftele din fasole boabe
PrinteazaChiftele din fasole boabe din: fasole boabe, cartof, pastarnac, ceapa, morcovi, usturoi, sare, piper, faina, ulei.
- 1/4 kg fasole boabe – albă sau pestriţă
- 1 cartof
- 1 păstărnac
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 6-7 căţei de usturoi
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri cu făină
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea bob cu bob, puneţi la fiert cu apă cât s-o acopere, lăsaţi să dea în clocot, aruncaţi apa şi umpleţi cu 1,5 litri de apă fierbinte oala cu fasole. Lăsaţi să fiarbă 10 min şi puneţi la fiert păstâmacul, morcovii şi ceapa – spălate şi curăţate.
Fierbeţi cu vasul acoperit 1 oră, săraţi puţin şi continuaţi fierberea.
Puneţi la fiert şi cartoful curăţat, spălat şi tăiat felii. Când bobul de fasole se desface la atingere, scoateţi legumele din oală sau scurgeţi zeama într-o oală mai mică.
Treceţi legumele prin sită sau sfărâmaţi cu furculiţa. Săraţi şi piperaţi amestecul. îngroşaţi amestecul cu 1 lingură de faină. Luaţi din amestec bile potrivit de mari, modelaţi chiftele, treceţi-le prin faină şi rumeniţi în ulei încins.
Scoateţi chiftelele pe şeiyeţele, apoi treceţi-le pe un platou mare pe care aţi pus legume crude de sezon sau murături.
Serviţi-le calde.
Pofta buna!