Chiftele din fasole cu orez
PrinteazaChiftele din fasole cu orez din: fasole boabe, paine, ceapa, usturoi, morcov, pastaarnac, sare, piper, cimbru, dafin, marar, patrunjel, orez, ulei.
- 2 ceşti fasole boabe
- 1 ceaşcă pâine înmuiată
- 2 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin
- mărar şi pătrunjel uscate
- 1 ceaşcă orez
- ulei pentru prăjit chiftelele
Mod de preparare:
Fierbi fasolea după procedura cunoscută. După ce schimbi prima apă, pui zarzavaturile tocate, sarea şi 2 foi de dafin. Când este bine fiartă fasolea, o scurgi de zeamă (şi păstrezi zeama) şi pui boabele într-un castron.
Adaugi pâinea înmuiată în zeama reţinută de la fiertul fasolei, condimentele, usturoiul pisat şi verdeaţa. Frămânţi cu mâna şi formezi mingiuţe (compoziţia este destul de moale). Le dai apoi prin făină şi le prăjeşti în ulei foarte bine încins.
Din restul de zeamă rămasă de la fiertul fasolei, prepari un pilaf dintr-o ceaşcă de orez şi trei ceşti de zeamă. Când orezul se înmoaie bine, îl sărezi, pui mărar mult şi îl serveşti rece, ca garnitură pentru chiftelele din fasole.
Chiftele din fasole cu orez
Pofta buna!