Chiftele din fasole boabe din: fasole boabe, cartof, pastarnac, ceapa, morcovi, usturoi, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 1/4 kg fasole boabe – albă sau pestriţă 1 cartof 1 păstărnac 1 ceapă 2 morcovi 6-7 căţei de usturoi sare piper măcinat 3 linguri cu făină 1 cană cu ulei Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob […]
Chiftele din fasole
PrinteazaChiftele din fasole din: fasole, paine, orez, ceapa, usturoi, morcov, pastarnac, cimbru, marar, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 500 g fasole boabe
- miez de pâine
- 100 g orez
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- cimbru
- foi de dafin
- mărar şi pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe ca pentru reteta de fasole bătută. Se adaugă morcovul şi păstârnacul curăţaţi şi daţi pe râzătoare, ceapa tocată mărunt, sarea şi foile de dafin.
Când fasolea este fiartă, se scurge, se pasează sau se trece prin maşina de tocat, se amestecă cu pâinea înmuiată şi stoarsă şi cu orezul fiert.
Se adaugă usturoiul pisat, cimbrul, mărarul, pătrunjelul şi se potriveşte de sare şi piper.
Această compoziţie se frământă foarte bine, se fac chifteluţe, care se dau prin făină şi apoi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele din fasole cu usturoi
Chiftele din fasole cu usturoi din: fasole, pesmet, cartof, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe (roşie sau pestriţă) 4 linguri de pesmet 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: […]
Pofta buna!