Chiftele din peste afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele din peste afumat din: peste afumat, ulei de soia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, faina, sare si piper.
- 1 kg peşte afumat
- 1 pahar ulei de soia
- 3 cepe
- 3 căţei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 ceşcuţă lapte dulce
- 1 ou
- 1 foaie dafin
- 1 crenguţă cimbru
- 1 lingură pătrunjel verde tocat fin
- 200 g faină
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se dezosează peştele, se curăţă de pieliţă, aripioare, cozi şi capete. Se taie cubuleţe şi se spală cu jeturi de apă rece. Se lasă la scurs. într-o cratiţă cu ulei bine încins se călesc împreună ceapa şi ardeiul tăiate mărunt, pătrunjelul, foaia de dafin şi crenguţa dc cimbru.
Ultimele două se scot şi se dau deoparte. Se amestecă cu peştele şi se adaugă oul bătut, uleiul, laptele şi usturoiul pisat. Se sărează şi se piperează, după gust. Se fac chifteluţe din acest amestec, care trebuie să fie perfect omogenizat, se trec prin faină şi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele feţe.
Poftă bună!