Chiftele din peste cu salata verde
PrinteazaChiftele din peste din: piure de cartofi, patrunjel, menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ou, ardei iute, file de peste, faina integrala, ulei de floarea soarelui.
Se pot servi cu salata verde sau cu garnitura de cartofi rumeniti la cuptor.
Ingrediente:
- 200 g piure de cartofi
- cate o legatura mica de patrunjel si menta
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 ou
- 1/2 ardei iute, taiat cuburi mici – optional
- 300 g file de peste alb, tocat marunt
- faina integrala, pentru presarat
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Combină piureul de cartofi, coaja rasă şi zeama de lămâie, oul, ardeiul iute şi adaugă un praf de sare şi piper. Adaugă peştele şi amestecă pentru a se combina.
Presară făină pe suprafaţa de lucru şi ia câte 1 lingură de compoziţie; modelează chiftele şi dă-l prin făină. Repetă procedeul cu toată compoziţia.
Incinge uleiul şi prăjeşte chiftelele 2-3 nin pe fiecare parte. Lasă deoparte pe hârtie absorbantă şi presară cu sare. Serveşte imediat.
Chiftele din peste cu salata verde
Pofta buna!