Chiftele din peste

Printeaza

O reteta de chiftele din peste din: file de peste, oua, ceapa, usturoi, franzela, lapte, patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare, piper, ulei, smantana si sare.

Ingrediente:Chiftele din peste

  • 500 g file de peste dezosat
  • 2 oua
  • 1 ceapa uscata (sau 3-4 fire de ceapa verde)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 felii de franzela
  • 50 ml lapte dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 100 ml smantana sau iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de ulei
  • marar verde
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se trec fileurile de peşte prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi. Se amestecă tocătura cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine, cu ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare-şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută se modelează chiftele, de mărimea şi forma dorite, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante, pentru a îndepărta uleiul în exces.

Separat, se zdrobesc căţeii de usturoi, se freacă cu puţin ulei şi un praf de sare până se leagă, apoi se amestecă cu iaurtul sau cu smântână şi mărarul tocat fin. Sosul se serveşte in sosieră, alături de chiftelutele calde.

Chiftele din peste

Chiftele din peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.