Chiftele din piept de curcan

Printeaza

Chiftele din piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, nucsoara, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Chiftele_din_piept_de_curcan

  • 500 g piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cuburi şi o dai prin maşina de tocat. Cureţi şi speli ceapa şi usturoiul. Dai ceapa pe răzătoarea fină, iar usturoiul îl zdrobeşti. Amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, usturoiul zdrobit, nucşoara şi pieptul de curcan. Sărezi şi condi­mentezi pasta obţinută după gust.

Tapetezi tava aragazului cu hârtie de copt şi o ungi cu ulei. Cu mâinile unse cu ulei, modelezi sfere cât o nucă, pe care le aplatizezi şi le aşezi în tavă.

Introduci tava în cuptorul încins, la foc iute timp de 10 minute, apoi reduci intensitatea focului la mediu şi continui coacerea pentru alte 15 minute. Le serveşti calde, fie alături de salată, fie alături de gratin de broccoli.

Chiftele din piept de curcan

Chiftele_din_piept_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.