Chiftele din praz si cartofi

Printeaza

Chiftele din praz si cartofi din: cartofi, praz, faina, oua, bircarbonat, pesmet, ulei, sare si piper.

Cartoful (Solanum tuberosum) este o legumă rădăcinoasă, care este folosită în alimentație în întreaga lume. Originar din regiunea andină a Americii de Sud, cartoful este astăzi una dintre cele mai importante culturi alimentare, fiind al patrulea aliment ca valoare nutritivă după orez, grâu și porumb.

Cartofii sunt bogati in carbohidrati, proteine, fibre alimentare, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie pentru organismul uman. Cartofii se pot consuma gatiti in diverse moduri, precum fierti, prajiti, copti sau la cuptor.

In plus fata de valoarea lor nutritiva, cartofii au si o serie de proprietati benefice pentru sanatate. De exemplu, potrivit unor studii, consumul regulat de cartofi poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare si de diabet de tip 2.

 

Ingrediente:Chiftele_din_praz_si_cartofi

  • 600 g cartofi
  • 4 fire de praz (partea alba)
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri pesmet
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţj cartofii în coajă, lăsaţi-i la răcit şi curăţaţi-i. Pisaţi-i cu o furculiţă.

Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l în rondele cât mai subţiri.

Amestecaţi-l cu ouăle, cartofii, 3 linguri făină, bicarbonatul, sare şi piper.

Formaţi din amestec chiftele pe care treceţi-le prin făina rămasă amestecată cu pesmetul.

Prăjiţi chiftelele în ulei încins pe amândouă părţile. Scoateţi-le pe hârtie absorbantă şi ţineţi-le la cald.

Serviti-le cu suc de roşii sau iaurt.

Chiftele din praz si cartofi

Chiftele_din_praz_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente:  2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei gras […]

Chiftele de cartofi cu nucsoara

Chiftele de cartofi cu ceapa

Chiftele de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, patrunjel, ulei, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari o ceapă un ou 2 linguri făină un praf sare ulei pentru prăjit 2-3 fire pătrunjel 2 fire ceapă verde piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi ceapa se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.