Chiftele din surimi şi piept de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele din surimi si piept de porc din: surimi, piept de porc, oua, busuioc uscat, pesmet, usturoi, sos de soia, sos de peste, piper, ardei iute si ulei extravirgin de masline.
- 500 g de surimi
- 350 g piept de porc
- 3 ouă
- 3 linguriţe de busuioc uscat
- 50 g de pesmet
- 5 căţei de usturoi
- 1 lingură cu sos de soia
- 3 linguri cu sos de peşte
- 1 linguriţă piper negru
- 1 ardei iute
- 5 linguri cu ulei extravirgin de măsline
- 20 de beţe de frigărui
Mod de preparare:
Toacă foarte fin carnea de porc şi bucăţile de surimi. Amestecă-le cu cele 3 ouă, busuiocul, pesmetul, căţeii de usturoi zdrobiţi, sosul de soia şi cel de peşte, piperul negru şi ardeiul iute tocat foarte mărunt.
Formează chiftele mari, plate, pe care umezeşte-le cu ulei şi lasă-le la rece pentru 1 h.
Înfinge-i fiecărei chiftea câte un băţ de frigăruie. Încinge cuptorul şi coace-le pe grillul din cuptor cu tava cu apa sub el, la foc maxim, timp de 1h ( în partea cea mai de sus).
Serveşte-le cu sos din soia cu usturoi şi ardei iute.
Chiftele din surimi şi piept de porc
Poftă bună!