Chiftele din surimi şi piept de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele din surimi si piept de porc din: surimi, piept de porc, oua, busuioc uscat, pesmet, usturoi, sos de soia, sos de peste, piper, ardei iute si ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:Chiftele din surimi şi piept de porc

  • 500 g de surimi
  • 350 g piept de porc
  • 3 ouă
  • 3 linguriţe de busuioc uscat
  • 50 g de pesmet
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu sos de soia
  • 3 linguri cu sos de peşte
  • 1 linguriţă piper negru
  • 1 ardei iute
  • 5 linguri cu ulei extravirgin de măsline
  • 20 de beţe de frigărui

 

Mod de preparare:

Toacă foarte fin carnea de porc şi bucăţile de surimi. Amestecă-le cu cele 3 ouă, busuiocul, pesmetul, căţeii de usturoi zdrobiţi, sosul de soia şi cel de peşte, piperul negru şi ardeiul iute tocat foarte mărunt.

Formează chiftele mari, plate, pe care umezeşte-le cu ulei şi lasă-le la rece pentru 1 h.

Înfinge-i fiecărei chiftea câte un băţ de frigăruie. Încinge cuptorul şi coace-le pe grillul din cuptor cu tava cu apa sub el, la foc maxim, timp de 1h ( în partea cea mai de sus).

Serveşte-le cu sos din soia cu usturoi şi ardei iute.

Chiftele din surimi şi piept de porc

Chiftele din surimi şi piept de porc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.