Chiftele de cartofi cu nucsoara din: ceapa verde, varza, oua, nucsoara, sare, piper, pesmet, piure de cartofi, ulei de masline, ulei, smantana. Cartoful (Solanum tuberosum) este o legumă rădăcinoasă, care este folosită în alimentație în întreaga lume. Originar din regiunea andină a Americii de Sud, cartoful este astăzi una dintre cele mai importante culturi alimentare, […]
Chiftele din tofu, carne si creveti
PrinteazaChiftele din tofu, carne si creveti din: tofu, carne de porc, creveti, praz, salata, ceapa, usturoi, amidon, sare, vin.
- 200 g brânză de soia (tofu)
- 100 g carne de porc degresată
- 8 creveţi
- 50 g praz verde
- 200 g salată
- câteva fâşii subţiri de ceapă
- usturoi pisat
- amidon
- sare
- vin
Mod de preparare:
Mărunţeşti brânza tofu până ajunge ca o pastă, pe care o pui într-un castron.
Cureţi creveţii, apoi îi amesteci cu carnea de porc şi ceapa verde.
Toci mărunt amestecul, apoi adaugi pasta de tofu, amidon, sare, vin şi amesteci bine până la uniformizare.
Din acest amestec formezi chiftelele, apoi le coci în tigaia cu ulei încins.
Separat, în altă tigaie, prepari sosul: încălzeşti tigaia, căleşti fâşiile de ceapă şi usturoiul pisat, adaugi sos de soia după gust.
Aşezi chiftelele pe foile de salată şi torni sosul de soia peste ele.
Chiftele din tofu, carne si creveti
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de cartofi cu nucsoara
Pofta buna!