Chiftele din varza alba
PrinteazaChiftele din varza alba din: varza, cartofi, ceapa, rosie, soia granule, faina, marar, sare, ulei.
- 1 varză albă de 1 kg
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 1 roşie mare
- 100 g soia granule
- 3 linguri cu făină
- 2 linguri cu mărar tocat
- sare
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de frunzele veştede, tăiaţi în sferturi, spălaţi în apă rece, apoi fierbeţi în apă cu sare. După 1/4 oră scoateţi varza, lăsaţi să se scurgă în sită şi tocaţi mărunt.
Curăţaţi cartofii şi treceţi pe răzătoarea mare, scurgeţi şi spălaţi în apă rece, amestecaţi cu varza tocată.
Fierbeţi în apă caldă cât să acopere granulele de soia, scurgeţi în sită, răsturnaţi peste varză. Amestecaţi.
Condimentaţi cu: ceapă tocată, mărar tocat mărunt, sare şi bulion sau roşie decojită şi trecută pe râzătoare. Frământaţi amestecul. Dacă e nevoie, îngroşaţi cu puţină făină. Luaţi din amestec bucăţi potrivit de mari, modelaţi chiftele, treceţi prin făină şi prăjiţi în ulei încins.
Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie, apoi treceţi-le pe un platou unde aţi aşezat felii de pâine.
Serviţi calde sau reci, cu sau fără pâine şi legume de sezon tăiate felii.
Pofta buna!