Chiftele din varza alba

Printeaza

Chiftele din varza alba din: varza, cartofi, ceapa, rosie, soia granule, faina, marar, sare, ulei.

Ingrediente:Chiftele din varza alba

  • 1 varză albă de 1 kg
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 roşie mare
  • 100 g soia granule
  • 3 linguri cu făină
  • 2 linguri cu mărar tocat
  • sare
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi varza de frunzele veştede, tăiaţi în sferturi, spălaţi în apă rece, apoi fierbeţi în apă cu sare. După 1/4 oră scoateţi varza, lăsaţi să se scurgă în sită şi tocaţi mărunt.

Curăţaţi cartofii şi treceţi pe răzătoarea mare, scurgeţi şi spălaţi în apă rece, amestecaţi cu varza tocată.

Fierbeţi în apă caldă cât să acopere granulele de soia, scurgeţi în sită, răsturnaţi peste varză. Amestecaţi.

Condimentaţi cu: ceapă tocată, mărar tocat mărunt, sare şi bulion sau roşie decojită şi trecută pe râzătoare. Frământaţi amestecul. Dacă e nevoie, îngroşaţi cu puţină făină. Luaţi din amestec bucăţi potrivit de mari, modelaţi chiftele, treceţi prin făină şi prăjiţi în ulei încins.

Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie, apoi treceţi-le pe un platou unde aţi aşezat felii de pâine.

Serviţi calde sau reci, cu sau fără pâine şi legume de sezon tăiate felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.