Chiftele de dovlecei cu marar
PrinteazaChiftele de dovlecei cu marar din: dovlecei, oua, faina, ceapa, telemea, marar, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 5 linguri făină
- câteva cozi verzi ceapă, pentru tocat
- 200 g telemea
- o legătură mărar
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Chiftele de dovlecei cu marar: Se rad cei 2 dovlecei pe răzătoarea mare, se adaugă ouăle întregi, sarea, piperul, cozile de ceapă tocate fin, telemeaua rasă pe răzătoarea mică, mărarul şi făina.
Se amestecă totul foarte bine, se modelează chiftele rotunde, se aplatizează şi apoi se prăjesc în uleiul încins, pe o parte şi pe alta, la foc potrivit.
Se scot pe o farfurie şi se servesc calde.
Pofta buna!