Chiftele de dovlecei cu patrunjel

Printeaza

Chiftele de dovlecei cu patrunjel din: dovlecel, oua, faina, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, lapte, ulei.

Ingrediente:

  • un dovlecel
  • 2 ouă
  • 4 linguri făină
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • o legătură ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • o legătură ceapă
  • smântână
  • sucul unei lămâi
  • sare

 

Mod de preparare Chiftele de dovlecei cu patrunjel:

Dovlecelul se răzuie într-un castron, se presară cu sare si se lasă asa să-şi elimine zeama.

Ouăle se bat cu laptele, se adaugă făina, se desface bine si apoi se pun ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat.

Se adaugă dovlecelul bine scurs, pătrunjelul mărunţit, se amestecă, se potriveşte gustul de sare si piper.

Se iau cantităţi cu lingura si se pun la prăjit în ulei.

Se scot pe şervete de hârtie şi se aduc la masă cu sosul de smântână amestecată cu ceapă, sare şi :suc de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.