Chiftele de dovlecei cu patrunjel
PrinteazaChiftele de dovlecei cu patrunjel din: dovlecel, oua, faina, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, lapte, ulei.
Ingrediente:
- un dovlecel
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- 1/2 legătură pătrunjel
- o legătură ceapă
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri lapte
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- o legătură ceapă
- smântână
- sucul unei lămâi
- sare
Mod de preparare Chiftele de dovlecei cu patrunjel:
Dovlecelul se răzuie într-un castron, se presară cu sare si se lasă asa să-şi elimine zeama.
Ouăle se bat cu laptele, se adaugă făina, se desface bine si apoi se pun ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat.
Se adaugă dovlecelul bine scurs, pătrunjelul mărunţit, se amestecă, se potriveşte gustul de sare si piper.
Se iau cantităţi cu lingura si se pun la prăjit în ulei.
Se scot pe şervete de hârtie şi se aduc la masă cu sosul de smântână amestecată cu ceapă, sare şi :suc de lămâie.
Pofta buna!