Chiftele de dovlecei

Printeaza

Chiftele de dovlecei din: dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute, frunze de menta, lamaie, parmezan, sare de mare, ulei de masline si chimion.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mari
  • un ou mare
  • o linguriţă de piper alb
  • o lingură cu vârf de făină cernută
  • un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
  • frunzele tocate de la o legătură de mentă proaspătă
  • o lămâie curăţată de coajă şi tăiată în sferturi
  • o mână bună de parmezan proaspăt ras
  • sare de mare
  • ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă de chimion

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi capetele dovleceilor şi tăiaţi-i în sferturi, pe lungime. înlăturaţi mijlocul alb şi pufos cu ajutorul unui cuţit. Apoi tăiaţi dovleceii beţişoare, fără să vă faceţi prea multe griji cu privire la formă — nu trebuie să fie perfect regulate.

Separaţi oul şi puneţi albuşul într-un bol şi gălbenuşul într-altul. Adăugaţi la gălbenuş beţişoarele de dovlecei, piperul alb, făina, ardeiul iute, menta, coaja de lămâie şi parmezanul, apoi amestecaţi cu mâinile. Nu vă sfiiţi, puteţi chiar să stoarceţi bine amestecul. Bateţi albuşul spumă cu un praf de sare (dacă e prin preajmă cineva care se plictiseşte, rugaţi-l să vă ajute), apoi încorporaţi-l uşor în amestecul de dovlecei.

A sosit momentul să modelaţi chiftelele; puteţi să faceţi una singură, mare, de circa 1 cm grosime, sau mai multe chiftele mici, pe care le veţi prăji pe rând în două tigăi non-aderente. Turnaţi în cele două tigăi ulei de măsline din belşug şi puneţi în fiecare câte 5-6 grămăjoare din amestecul de dovlecei. Presăraţi-le cu chimion şi prăjiţi-le la foc mijlociu, circa 2 minute şi jumătate pe fiecare parte, până când se rumenesc.

In timp ce prăjiţi chiftelele, puteţi să chemaţi oaspeţii la masă şi să desfaceţi sticla de vin alb! Când chiftelele s-au rumenit pe ambele părţi, serviţi-le la masă pe un platou, decorat cu sferturi de lămâie; o să dispară cât aţi clipi din ochi!

Chiftele de dovlecei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. cu siguranta o sa fac cateva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.