Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan
PrinteazaChiftele de dovlecel cu parmezan si susan din: dovlecel, parmezan, ou, faina, ceapa verde, marar, pesmet, piper, boia dulce, sare, seminte de susan, ulei.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mare
- 2 linguri parmezan ras
- 1 ou
- 1 lingură făină
- 1-2 fire ceapă verde
- mărar proaspăt
- pesmet cât cuprinde
- piper
- boia dulce
- 1-2 linguri seminţe susan
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul de coajă şi de seminţe, îl dai prin răzătoarea mare, presari sare, îl laşi deoparte câteva minute, apoi îl storci.
Il pui într-un castron şi adaugi parmezanul, oul, ceapa verde şi mărarul tăiate mărunt, seminţele de susan şi pesmet, atât cât să obţii o compoziţie mai groasă.
Presari boia dulce şi piper, după gust, şi formezi chifteluţe şi le dai prin făină.
Torni ulei într-o tigaie şi le prăjeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un şerveţel de bucătărie, pentru a absorbi excesul de grăsime. Serveşti cu mujdei.
Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan
Pofta buna!