Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel

Printeaza

Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel din: dovlecei, oua, telemea, patrunjel, faina, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 3 ouă
  • 200 g telemea
  • 1 legătură pătrunjel
  • făină
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel:

Speli dovleceii, apoi îi cureţi de coa­jă. Razi dovleceii pe răzătoarea ma­gică (varianta mare), îi amesteci cu cele 3 ouă, cu telemeaua rasă, sare, piper şi cu o legătură de pătrunjel, tăiat mărunt.

La urmă adaugi şi făina, pentru a ieşi ti pastă groa­să, şi omogenizezi compoziţia.

Pui ulei în tigaie, laşi să se încingă, apoi adaugi chifteluţele făcute din compoziţia preparată.

Le prăjeşti câteva minute, atât pe o parte, cât şi pe alta, după care le scoţi pe far­furie. Le serveşti reci.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.