Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel
PrinteazaChiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel din: dovlecei, oua, telemea, patrunjel, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 3 ouă
- 200 g telemea
- 1 legătură pătrunjel
- făină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Chiftele de dovlecel cu telemea si patrunjel:
Speli dovleceii, apoi îi cureţi de coajă. Razi dovleceii pe răzătoarea magică (varianta mare), îi amesteci cu cele 3 ouă, cu telemeaua rasă, sare, piper şi cu o legătură de pătrunjel, tăiat mărunt.
La urmă adaugi şi făina, pentru a ieşi ti pastă groasă, şi omogenizezi compoziţia.
Pui ulei în tigaie, laşi să se încingă, apoi adaugi chifteluţele făcute din compoziţia preparată.
Le prăjeşti câteva minute, atât pe o parte, cât şi pe alta, după care le scoţi pe farfurie. Le serveşti reci.
Pofta buna!