Chiftele de fasole boabe cu usturoi

Printeaza

Chiftele de fasole boabe cu usturoi din: fasole albă, cartof, pastarnac, morcov, faina, ulei, sare, piper, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 1/4 kg fasole albă
  • 1 cartof
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • făină
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli, după care o pui la fiert cu puţină apă.

Laşi să dea câteva clocote, schimbi apa şi o pui la fiert până se desface bobul, împreună cu un păstârnac, un morcov şi un cartof.

Când fasolea s-a fiert, o laşi să se răcească, apoi o treci prin sită sau o mixezi împreună cu legumele fierte.

Frămânţi ames­tecul cu puţină făină, sărezi, piperezi şi adaugi ustu­roiul pisat.

Faci chiftele mici, le treci prin făină, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.

Le scoţi pe şerveţele, ca să absoarbă surplusul de ulei, apoi le aşezi pe un platou garnisit cu legume verzi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.