Chiftele de fasole boabe cu usturoi
PrinteazaChiftele de fasole boabe cu usturoi din: fasole albă, cartof, pastarnac, morcov, faina, ulei, sare, piper, pesmet.
Ingrediente:
- 1/4 kg fasole albă
- 1 cartof
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- făină
- ulei
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli, după care o pui la fiert cu puţină apă.
Laşi să dea câteva clocote, schimbi apa şi o pui la fiert până se desface bobul, împreună cu un păstârnac, un morcov şi un cartof.
Când fasolea s-a fiert, o laşi să se răcească, apoi o treci prin sită sau o mixezi împreună cu legumele fierte.
Frămânţi amestecul cu puţină făină, sărezi, piperezi şi adaugi usturoiul pisat.
Faci chiftele mici, le treci prin făină, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins.
Le scoţi pe şerveţele, ca să absoarbă surplusul de ulei, apoi le aşezi pe un platou garnisit cu legume verzi.
Pofta buna!