Chiftele cu fasole şi paste
PrinteazaO reteta de chiftele cu fasole si paste din: carnati de porc, ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, supa de pui, paste, fasole alba si patrunjel.
- 6-8 cârnaţi de porc proaspeţi
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 cepe, tocate mărunt
- 3 tulpini de ţelină Apio, tocate
- 2 morcovi, tocaţi
- 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 400g de roşii din conservă, tocate
- 1 litru supă de pui
- 175g de paste (melcişori, penne)
- 400g de fasole albă din conservă, clătită şi scursă
- 1 mână de pătrunjel, tocată
Mod de preparare:
Se indeparteaza pielita carnatilor si se se scoate carnea. Se formează chiftele de mărimea unei nuci. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele 10 minute sau până se rumenesc. Se scot din tigaie şi se pun deoparte.
2 Se adaugă şi restul de ulei în tigaie.
Se sotează ceapa, ţelina şi morcovii timp de 10 minute sau până se înmoaie. Se adaugă usturoiul şi se mai sotează un minut. Se adaugă roşiile şi supa şi se fierbe amestecul la foc mic timp de 10 minute.
Se adaugă pastele şi chiftelele. Se fierb 10 minute. Se adaugă fasolea, se asezonează, se presară pătrunjelul şi se serveşte.
Chiftele cu fasole şi paste
Pofta buna!