Chiftele de fasole in sos de rosii
PrinteazaChiftele de fasole in sos de rosii din: fasole mung, morcovi, ardei capia, gris, ceapa, sare, piper, ulei, gogosar, morcov, rosii, sare, piper, oregano, cimbru, busuioc.
pentru chiftele:
- 250 g fasole mung
- 2 morcovi
- 2 ardei capia
- 2 linguri gris
- 1 ceapa mare
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 gogosar
- 1 morcov mic
- 300 g rosii
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
- busuioc
Mod de preparare:
Speli fasolea mung sub jet de apă rece şi o fierbi aproximativ 30-35 de minute. Scurgi boabele fierte şi le pui într-un bol mai mare. Cureţi şi speli legumele rămase. Razi fin morcovul.
Toci mărunt ardeiul capia şi ceapa. Amesteci bine toate legumele pentru chiftele, adaugi 3 linguri de apă în care a fiert fasolea mung, grisul şi omogenizezi compoziţia.
O sărezi şi condimentezi după gust. Cu mâinile umede, formezi sfere de dimensiunea unei caise, pe care le aplatizezi şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180°), pentru 30-35 de minute.
Pentru sos, coci gogoşarul pe flacără, apoi îl cureţi de coajă, seminţe şi cotor. Decojeşti roşiile. Cureţi şi speli restul de legume. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Amesteci într-un bol bucăţi de roşii, de gogoşar şi rondele de morcov.
Le mărunţeşti cu ajutorul blenderului sau mixerului vertical. Adaugi peste ceapă legumele pasate, sare, piper, oregano, busuioc şi cimbru după gust. Laşi sosul să fiarbă pe foc mic, aproximativ 15-20 de minute.
După ce s-au copt chiftelele, le pui la fiert la foc mic, în sosul de roşii. Decorezi porţiile cu pătrunjel verde tocat.
Chiftele de fasole in sos de rosii
Pofta buna!